Közművelődési Egyesületünkről
Hlavnou témou riadneho zhromaždenia Osvetového spoli Gemersko-malohontskej župy dňa 30.05.1912 v Rimavskej Sobote bolo finančné ohodnotenie práce zamestnancov detských útulkov a domovov, ktoré spadajú pod vedeni spolku. Obrátili sa na ministra kultúry v tejto veci. Advokát Jozef (József) Molnár sa stal právnym zástupcom spolku po svojom zosnulom otcovi, ktorý túto funkciu vykonával. Evanjelický reformovaný kňaz Štefan (István) Czinke sa stal po zosnulom J. Molnárovi predsedom rimavskosobotského kruhu.