Háztartási tanfolyam Dobsinán
V školskom roku 1912/1913 sa v Dobšinej otvorí putovný kurz domácich prác. Informoval o tom minister poľnohospodárstva gróf Vojtech (Béla) Serényi, ktorý ho povolil. Organizáciou a zabezpečením sú poverené: Ženský dobročinný spolok a Štátna meštianska škola v Dobšinej.