Városi közgyűlés
Na pravidelnom mesačnom zasadnutí sa zišlo 12.06.1912 mestské zastupiteľstvo v Rožňave. Na programe bolo prerokovanie viacerých finančných záležitostí. Po búrlivej diskusii (Ladislav Réz, Rudolf Kádár, Pavol Reich, Štefan Mojses ml.) bolo hlasovaním rozhodnuté, že financie určené sirotskej stolici budú uložené na polovicu v Rožňavskej sporiteľni a v Gemerskej sporiteľni s 5% úrokom.