Tisza jolsvai diszpolgár
Na základe rozhodnutia mestského zastupiteľstva v Jelšave z decembra 1913 bol ministerský predseda Štefan (István) Tisza menovaný čestným občanom Jelšavy. Ministerský predseda telegramom poďakoval za vyjadrenie dôvery.