Iskolai alapitvány
Penzionovaný stredoškolský učiteľ telocviku na Evanjelickom a.v. gymnáziu v Rožňave Ladislav (László) Váry a jeho manželka Emma, rod. Irányi založili v júni 1912 Váryho základinu, na konto ktorej darovali 1 účastinu Rožňavskej sporiteľne.