Franklin Benjamin emlékezete - Szerk
Referát zo spomienkového podujatia na amerického tlačiara, vedca a politika Benjamina Franklina (1706-1790) z príležitosti 200. výročia narodenia. Organizátorom podujatia bol Humenský kruh remeselnej a obchodníckej mládeže (A homonnai iparos és kereskedő ifjak köre) dňa 21.01.1906. Hlavnú prednášku predniesol riaditeľ židovskej obecnej školy v Humennom Samuel (Samu) Lengyel. Predseda spolku Eugen (Jenő) Hadik.