Villamos világitás Varannón
Správa o tom, že na panstve Hadik v Čemernom pri Vranove pracuje mlyn na elektrický pohon. Jeho výkon presahuje potreby panstva a tak sa v januári 1906 rozbehli práce v záujme osvetlenia celého Vranova elektrickým prúdom.