Multak emléke : A dicső Rákoczyak - Doby, Anton, feöldi
Čriepky zo života sedmohradského kniežaťa Františka Rákociho 2. (Ferencz Rákoczy), [rodáka zo zemplínskej obce Borša] tak, ako ich podáva humenský historik Anton Doby feöldi. Roku 1715 na základe rozhodnutia krajinského snemu Rákoci-ho priatelia boli vyhlásení za vlastizradcov a všetky ich majetky boli rozdelené medzi šlachtické rody. Prehľady o tom, kto čo získal. Roku 1717 odchádza František Rákoci 2. z Francúzska na pozvanie sultána do Carihradu. Menoslov verných dvoranov, ktorí ho sprevádzali.