A béke 300 éves...
Správa o tom, že v celom Uhorsku sa obnovujú spomienkové oslavy na vodcu protihabsburského povstania, sedmohradského kniežaťa Štefana Bočkaiho [(narodil sa 1.01.1557 v Cluji a zomrel 29.12.1606 v Košiciach] (István Bocskay). Deň výročia uzatvorenia mieru (300.) oslávi aj evanjelická reformovaná cirkev v Humennom spomienkovým podujatím dňa 20.05.1906.