Tanulók vizsgája a templomba - Lengyel, Samuel
List riaditeľa Humenskej židovskej obecnej školy, ktorý hodnotí kladne práve prebiehajúce skúšky z náboženstva v evanjelickej reformovanej cirkvi, kde duchovný Karol (Károly) Janka usmerňoval deti v ekumenickom duchu. List je datovaný v Humennom 19. 06. 1906.