Gazdasági munkások jutalmazása
Informácia o odmeňovaní hospodárskych pracovníkovza vernosť, stálosť. Odmenení boli gazdovia trvale pracujúci na jednom mieste. Napríklad Ondrej (András) Mizi, ktorý 55 rokov pracuje u grófa Júliusa Andrášiho. Menoslov odmenených. Boli im vystavené pamätné plakety ktoré majú byť odovzdané na mieste ich pôsobenia.