Szinészet
Správa o tom, že divadelná spoločnosť pod vedením riaditeľa Michala F. Micsey začne hosťovanie v Humennom 3.09.1906. Na úvod predstavia operetu Gül Baba (od Mártona a Huszku OVERIŤ !). Hudbu zabezpečí 67 peší pluk so 14 členmi hudobného telesa.