Legenda - Rónai, Karol, ml
Esej napísaná pri príležitosti príprav na prevoz telesných pozostatkov Františka Rákociho 2. (Ferencz Rákoczy) do Košíc v novembri 1906. [Autor je pravdepodobne regionálny. V encyklopedických dielach SBS, Szinney, MÉL sa neuvádza. Ostáva na prebádanie.]