Multak emléke - Doby, Anton, feöldi
Historické čriepky zaoberajúce sa osobnosťou cirkevného hodnostára, arcibiskupa a kardinála Petra Pázmáňa (Péter Pázmany), bojovníka proti protestantizmu. Pochádzal z kalvínskej rodiny - v 13 rokoch konvertoval. Bol misionárom v Šali a v Košiciach. Zakladal jezuitské kolégia a kláštory. Roku 1616 sa stal ostrihomským arcibiskupom a roku 1629 kardinálom v Trnave.