Búcsúzás Haraszthy Miklóstól
Vzhľadom na to, že slúžnovský úrad okresu Humenné sa v decembri 1907, s účinnosťou od 1. 01. 1908, rozdelil na dva t.j. vznik slúžnovského úradu okresu Medzilaborce, prišli sa s hlavným slúžnym Mikulášom (Miklós) Haraszthym rozlúčiť funkcionári a hodnostári miest a obcí, ktoré sa oddelili od Humenného. Texty rozlúčkových prejavov