A homonnai jót. nőegylet estélye - W.
Referát z podujatia (ochotnícke predstavenie spojené s tanečnou zábavou), ktoré zorganizoval Humenský dobročinný ženský spolok (A homonnai Jótékony Nőegylet) v januári 1908. Predvedená bola komédia (1 dejstvo) Jenő Andreanszky: Katonanásan [Vojensky] a fraška Károly Muray: Virág fakadás [Pučanie kvetu]. Napriek snahe spolku a jej členov nebola žiadúca návštevnosť podujatia.