Követésre méltó példa
Referát z vianočnej slávnosti, ktorú usporiadala obecná škola Vyšné Čabiny dňa 7. 01. 1908 pod vedením učiteľa Júliusa (Gyulu) Kocsisa, ktorý mal úvodný prejav. Rusínske deti zaspievali maďarské koledy. Učiteľka Elena (Ilona) Szinyésy Kocsisné rozdala z vlastných zdrojov nakúpené vianočné darčeky pre deti.