id. Földi Doby Antal. 1826-1908 - -l.
Nekrológ o úradníkovi a historikovi Antonovi (Antal) Doby feöldi (földi) staršom z Humenného, ktorý tu zomrel 24. 01. 1908 vo veku 82 rokov a pohreb sa konal 26. 01. 1908 v rímskokatolíckom obrade. V rokoch 1848-49 sa zúčastnil ako husár národnooslobodzovacieho boja. Neskôr sa stal štátnym úradníkom, kde pôsobil viac ako 40 rokov. Vo voľnom čase sa venoval dejinám uhorských rodov. Tlačou mu zatiaľ vyšli dejiny rodu Lónya a dejiny rodiny Br. Podmanicky. Bol členom-korešpodentom Uhorskej heraldickej a genealogickej spoločnosti. Mal dcéru Elenu (Ilonu), synov: Antona (Antal) riaditeľa štátnej školy v Kudlovciach (Kurucfalva dnes časť Humenného), Štefana (István) kontrolór soľného úradu v Ružomberku, Samu profesor štátneho gymnázia v Czegléde (HU)