Kinevezés
Správa o tom, že diplomovaný učiteľ Matej (Matyás) Benics bol úradne vymenovaný za učiteľa Štátnej školy v Hankovciach vo februári 1908. Predtým pôsobil ako učiteľ v rímskokatolíckej škole v obci Baranya-Lőcs (dnes Luč - Juhoslávia).