Széchényi László gróf és neje Vanderbilt Gladys Őrmezőre érkezése - -r.
Referát z impozantného uvítania mladomanželského páru grófa Ladislava (László) Széchényi a jeho manželky Gladys rodenej Vanderbilt [pôvodom z Ameriky] v Strážskom začiatkom apríla 1908. Obyvatelia Strážskeho požiadali riaditeľa židovskej ľudovej školy v Humennom Samuela (Samu) Lengyela, aby v ich mene privítal mladomanželov, ktorý ich uvítal v jazyku maďarskom a v jazyku francúzskom