Hoztál e te szivet ? - Jakab, B. [= Benjamín]
Dedikačná báseň (pravdepodobne venovaná grófke Gladys Széchényi rod. Vanderbilt, ktorá prišla za manželom do Strážskeho z Ameriky). Datovaná je v Humennom 5. 04. 1908. [Autor básne je profesor Humenskej štátnej rezbárskej školy].