Janka Károly - -gy-
Úvodník sa zaoberá činnosťou evanjelického reformovaného (kalvínskeho) farára Karola (Károly) Janka, ktorý v Humennom pôsobil šesť rokov a v apríli 1908 odtiaľ odchádza (neuvádza sa kam). Ako kalvínsky hodnostár v Humennom uvedený slávnostne 27. 04. 1902. Bol kazateľom, zástupcom verejných vecí, katechétom od ľudovej školy po vyššiu obchodnú školu v Humennom, ale aj v obecných školách patriacich pod právomoc Humenskej misie evanjelickej reformovanej cirkvi. Okrem náboženstva vyučoval aj latinský jazyk v chlapčenskej meštianskej škole v Humennom.