Válaszúl Dr. Thoman Dávid úrnak - Janka, Karol
Polemika vedená medzi kalvínskym farárom Karolom (Károly) Janka z Humenného a penzionovaným lekárom Dávidom Thománom z Užhorodu na stránkach novín Zemplén a Homonna és Vidéke v novembri 1905. Polemika sa týka problematiky vzdelávania detí v židovskej obecnej škole.