A jólsvai mandátum
Titulárny hlavný slúžny okresu Rožňava prijal ponúknutý mandát mesta Jelšavy v januári 1914, aby kandidoval za toto mesto ako parlamentný poslanec. Mandát sa uvoľnil po odchode Alexandra (Sándor) Benedeka, štátneho tajomníka, za podpredsedu Správneho súdu.