A Rozsnyóvári Múzeum állománya : Tizenhetedik közlemény - Hažlinský, Rudolf
Podrobný prehľad darcov a darovaných predmetov pre Mestské múzeum v Rožňave v januári 1914 z pera vedúceho kultúrneho oddelenia. O.i.: spisy remenárskeho cechu, spisy mesta 1646-1856 (zápisnice), ruské mince, mince z obdobia Františka I., obraz autora Arpáda Havellanta, záznamy o Ženskom dobročinnom spolku 1907-1912, od E. Vargovej spis A Rozsnyói Női Gyámintézet 50-éves Adatai (rukopis). Do januára 1914 sa nazbieralo 2720 kusov.