Hohenlohe herceg tátrati birtoka...
V dôsledku nepriaznivej finančnej situácie je knieža Hohenlohe nútený predať spišské lesy bratrancovi ruskej cárovnej (heszendarmstadti herceg). V článku je naznačená obava obyvateľov z toho, že nebudú môcť používať majetok ako pastviny pre dobytok.