Vármegyei tűzoltó szövetség
Správa o založení Hasičskej spoločnosti Gemersko-malohontskej župy dňa 23.06.1912 na zakladajúcom zhromaždení v Rimavskej Sobote. Predsedom sa stal podžupan Gejza Lukács kövecsesi. Článok obsahuje menoslov členov výboru. Z Rožňavy sa zúčastnili Anton (Anton) Bajtler a Ondrej (Endre) Járossy.