Egy család névváltoztatása
Minister vnútra odsúhlasil vo februári 1914 zmenu priezviska rodiny Emila Birnstingela, administratívneho praktikanta pri Slúžnom úrade v Rimavskej Sobote. Aj rodina Neogrády súhlasí s používaním priezviska, avšak bez predikátu neográdi. [Literatúra: Štatistika 1917, s. 135, Štatistika 1918, s. 78 - ako Emil Neogrády].