A hétről
Obsiahle hodnotenia aktivít dvoch spolkov: Meštianskeho konverzačného spolku a Katolíckeho tovarišského spolku v Rožňave. Štedrým mecenášom obidvoch spolkov bol gróf Dionýz Andrássy. V Katolíckom tovarišskom spolku vystúpili: Július (Gyula) Privitzky, Viliam (Vilmos) Gallovics, Karol (Károly) Rege st., Rudolf (Rezső) Pauchly.