Barkó vára - [autor] D-s. [= Dudás, Július], 1861-1911
Dejiny hradu Brekov, ktorý bol postavený okolo roku 1316. Prehľad majiteľov od Petnekyovcov, Drugethovcov, cez rod Szapolya po začiatok 20. storočia. V roku 1908 zrúcaniny daroval gróf [Gedeon] Ráday s manželkou (oni ho obdržali ako dediči grófa Szirmayho) grófovi Alexandrovi Andrášimu (Sándor Andrássy), ktorý pripravuje reštaurovanie hradu