Tűz Olykán
Správa o veľkom požiari v obci Vyšná Oľka (dnes Oľka) dňa 17. 06. 1908. Vyhorelo viac ako 12 obytných domov a množstvo hospodárskych prístavieb. Najväčšie škody utrpel obvodný notár Arpád (Árpád) Kovács.