A szádelővölgyi út kiépitése
Za hojnej účasti záujemcov sa konala 10.02.1914 schôdza v Bôrke, ktorej hlavným cieľom bolo prerokovať výstavbu cestnej komunikácie do Zádielskej doliny. Hlavným iniciátorom tejto myšlienku bol obvodný notár z Lučky Vojtech (Béla) Gossler. Účastníkom bol aj okresný hlavný slúžny z Rožňavy Elemír (Elemér) Nagy.