Házasság
Správa o uzavretí manželstva dňa 14.02.1914 finančného kontrolóra dapsai Rudolfa (Rezső) Dapsyho z Rimavskej Soboty a látkóci Heleny (Ilonka) Latkóczy, dcéry zosnulého zemepána látkóci Kolomana (Kálmán) Latkóczyho a jeho manželky Helenz (Ilony), rod. Csesznok.