Szinpártoló választmányi gyűlés
Výbor Spolku priateľov divadla (alebo Spolok podporovateľov divadla pozri Dejiny Rožňavy I., s. 500) prerokoval na svojom zasadnutí dňa 17.02.1914 požiadavky divadelného riaditeľa Kolomana (Kálmán) Mezeiho o platení poplatkov za elektrinu a prenájom miestností divadelným spoločnostiam a tak isto vyplácanie mzdy požiarnikom.