A magyar Kisdednevelők Dobsinán
Vo februári 1914 prebiehali v Dobšinej (RV) prípravy na valné zhromaždenie Krajinského spolku maďarských vychovávateliek. Mali sa na ňom zúčastniť školský inšpektor Juraj (György) Lőrinczy a riaditeľ Meštianskej školy v Dobšinej J. Eduard (Ede) Hanvay. Súčasťou podujatia bude aj výlet.