A homonnai izr. iskola
Správa o tom, že v júli 1908 učitelia židovskej obecnej školy v Humennom Samuel (Samu) Lengyel, Agnesa Lengyelné (Ágnes Engländer) a Isidor Vajda dostali z ministerstva štátnu podporu, ale s pomienkou, že škola nie je vyhovujúca a je potrebné ju rozšíriť.