A Kath. Legényegylet II. farsangi estje - (-)
Kladná recenzia ochotníckeho divadelného predstavenia, ktoré pripravili Katolícky tovarišský spolok a v rámci neho fungujúci Samovzdelávací kruh v Rožňave na 22.02.1914. Článok obsahuje mená účinkujúcich v komédii A hármas szövetség (Trojité spoločenstvo), A varázsvessző (Čarovný prútik),v dialógu A hajművész (Kaderník) a vo fraške A nyomdahiba (Tlačová chyba). Predsedom spolku a zároveň režisérom bol Vojtech (Béla) Lóska, redaktor týždenníka Sajó-Vidék a profesor Katolíckeho hlavného gymnázia v Rožňave.