Szinészet
Recenzia divadelných predstavení, ktorými divadelná spoločnosť Kolomana (Kálmán) Mezeiho predstúpila vo februári 1914 pred rožňavské publikum: opereta Drótos (Drotár), hra Meduza (Medúza), hra Katonadolog (Vojenská záležitosť). Z hereckých výkonov je vyzdvihnutá osobnosť Ilony L.Zikó. Veľmi populárne predstavenie v Rožňave - hra Vojenská záležitosť sa hrala druhýkrát pre vypredaným hľadiskom.