Takarékpénztáraink közgyűlése
Správy o valných zhromaždeniach dvoch rožňavských peňažných inštitúcií. Rožňavská sporiteľňa a záložňa, účastinná spoločnosť mala valné zhromaždenie dňa 27.02.1914 pod vedením predsedu riaditeľskej rady Dezidera (Dezső) Póscha. Do kontrolnej komisie bol zvolený remeselník Ondrej (Andor) Aczél. Výkonným riaditeľom inštitúcie je František (Ferenc) Kozma. Úverné družstvo obchodníkov a živnostníkov (tzv. fillérbank) malo svoju druhé valné zhromaždenie dňa 1.03.1914 pod predsedníctvom Žigmunda (Zsigmond) Kirschnera.