Jótékonysági vásár
Informácie o prípravách na dobročinný jarmok v Humennom dňa 6. 09. 1908, z ktorého príjmy budu poukázané na konto výstavby sanatória chorých na tbc v Zemplínskej župe. Organizátorom akcie je Sanatórny spolok arcikniežaťa Jozefa (József Kir. Herceg Szanatóriumi Egyesület) - humenská pobočka. Patronáž nad akciou prevzala grófka Andráši (Sándorné Andrássy). Šiatre budú postavené v záhrade humenského kaštiela, zodpovednosť za nich preberá panský správca Ján (János) Apáthy.