Diszgyakorlat
Správa o tom, že Humenský dobrovoľný hasičský spolok zorganizoval v auguste 1908 slávnostné hasičské cvičenie. Ľudovít (Lajos) Ugray, náčelník spolku oznámil svoje odstúpenie, nakoľko odchádza z Humenného. [Po 26 rokoch pôsobenia v Humennom, profesor meštianskej školy, od r.1906 riaditeľ učňovskej školy v Humennom odchádza do Nového Sadu (Uj Vidék) dnes Juhoslávia na vlastnú žiadosť.]