A homonnai Drugeth Kollegium - [autor] D-s. [= Dudás, Július], 1861-1911
Dejiny kolégia v Humennom. Rok 1613 - Juraj (György) Drugeth (magnát humenského panstva) posiela žiadosť k jezuitom, rok 1615 - zakladacia listina. Roku 1620 zomiera Juraj (György) Drugeth a na dobu 10 rokov je škola uzavretá. Roku 1630 jeho syn Ján (János) Drugeth znovuotvoril školu. Roku 1640 sa Ján Drugeth zrieka miesta hlavného župana Zemplínskej župy a škola bola prevedená do Užhorodu