Sántaságom : Emlékezés Deák Ferencre - Vámbery, Armin
Epigram. [Autor bol orientalista, odborný spisovateľ, cestovateľ, vysokoškolský učiteľ pôvodom z Dunajskej Stredy, kde sa narodil 19. 03. 1832 a zomrel v Budapešti 15. 09. 1913. Viď. SBS 6. diel (str. 220), Szinney str. 815-825, MÉL ho uvádza v 2.zväzku, str. 948. Rodným menom Herman Vamberger, resp. Wamberger]