Szt. Hubertus Velejtén
Informácia a kladné hodnotenie poľovačky, ktorú organizoval gróf Alexander Andráši v novembri 1908. Začala sa v Parchovanoch, kde gróf Gejza Andráši (Géza Andrássy) podával obed, večierok sa už uskutočnil u grófa Alexandra Andrášiho (Sándor Andrássy) vo Veľatoch. Poľovačky sa zúčastnil aj minister vnútra gróf Július Andráši (Gyula Andráss).