Egyházmegyei hirek
Rožňavský rímskokatolícky biskup vymenoval v marci 1914 kňaza Alojza (Alajos) Machaya z farnosti v Rákoši na miesto farára v Muránskej Dlhej Lúke. Rímskokatolícky kňaz Augustín (Ágoston) Gálla v Muránskej Dlhej Lúke bol pre nemoc dočasne penzionovaný.