Nemzeti kultúránk erősitése - Horváth, Dezider
Úvodník zaoberajúci sa vnútornou politikou Uhorska aplikovanou na výchovný proces a zvyšovanie národného uvedomenia. [Autor je z Humenného - pisár v Humenskej expozitúre župného školského úradu, ako aj hudobný skladateľ a klavírny virtuóz]