A Művelődési Egyesület
Na schôdzi rožňavského Osvetového spolku dňa 8.03.1914 bol zvolený nový výbor: na miesto odchádzajúceho pokladníka Gustáva (Gusztáv) Adamisa bol zvolený Ondrej (András) Csányi. O práci múzejnej sekcie hovoril Rudolf (Rezső) Hazslinszky. Za členov Podporného divadelného spolku vystúpil Dr. Michal (Mihály) Gotthilf, predseda a tajomník Virgilius (Virgil) Kolumbán. Tajomníkom bol zvolený Ján (János) Freitag.