Oktatásügyünk : Reflexiók a "Tanügyünk" címü cikkre - -s.
Polemika na tému pedagogiky a samotného vybavenia 17 štátnych škôl v severnej časti Zemplínskej župy. Vedenie školských inšpektorátov sa snaží o zavedenie školských reforiem a zákonov, ktoré však v miestnych podmienkach sú niekedy zložité. [Polemika okolo článku "Naše školské záležitosti (Tanügyünk)" uverejnený v novinách Homonna és Vidéke, č. 49/1908 pod pseudonymom Felvidéki.]