Nőegyleti közgyűlés
Referát z výročnej schôdze Humenského dobročinného židovského ženského spolku, ktorý sa konal v Humennom 13. 12. 1908. Schôdzu začala spolková predsedníčka (Ervinné) Moskovics, správu o činnosti za predchádzajúce obdobie predniesol tajomník Samuel (Samu) Lengyel. Zo správy vyplynulo, že spolok dal v roku 1908 viac ako 700 korún na dobročinné ciele. Rozhodli o zvýšení poplatku, ktorý každoročne venujú na odievanie školopovinných chudobných detí. V roku 1908 odovzdali šatstvo pre 14 detí. V príhovore sa tajomník zaoberal aj osobnosťou prvej spolkovej predsedníčky Dr. Dávid Thomanné.