A krasznahorkai vár holt lakói - Markó, Mikuláš
Podrobný prehľad z pera rožňavského rodáka pôsobiaceho v Budapesti (MR) - Mikuláša (Miklós) Markó-a o rodine Andráši (Andrássy). Opisuje osudy niektorých členov rodu a miesto ich posledného odpočinku: Juraj (György) A., otec Dionýza (Dénes) A. má rodinnú hrobku smerom na Spišskú Novú Ves, v hradnej kaplnke sú pochovaní: Emanuel (Manó), Žofia (Zsófia), rod. Serédy, rytier Leopold A., ktorý 70 rokov spočíval v betliarskom parku na základe svojho posledného priania a nieskôr bol prevezený. Ďalej sú tu pochovaní Gejza (Géza) a jeho bratia Gabriel (Gábor) a Tibor A., manželka Eleonóra, rod. Kaunitz a ich syn Karol, ktorý tragicky zahynul.